+420 731 472 971

olomouckopecna@gmail.com

Jáhlové bochánky

Tak dnes jsem vytvořila něco cíleně na putování. Bochánky do ruky jsou velice praktické. A když jsou ještě chutné a zdravé, tak je to bomba nemyslíte?

Co potřebujeme:

  • 1 hrneček jáhel
  • 1 balení sojové maso
  • 2 ks mrkev
  • 1/4 dýně Hokaido
  • 1 cibule – i jarní – dodá vám další barvu do jídla, což je lákavé i pro oko
  • 1 mozzarela
  • sýr gouda
  • sezamové semínko
  • Tahini

Uvaříme se jáhly: stejně jako rýži je třeba hodně proplachovat a já je vařím pro dobrou chuť se zeleninovým bujónem. Po zavření ještě 15 min pod pokličkou, pak odstavit a nechat ještě dojít. Zvlášť si uvaříme sojové maso. Po vychladnutí krájíme na malé kousky, aby se dobře tvořily bochánky. Do mísy si na hrubo nastrouháme mrkev a mozzarelu. Přidáme cibuli, Tahini a sůl. Společně se sojovým masem a jáhly vytvoříte směs těsta. Na plech s pečícím papírem pokládáte bochánky. Na každý kus přidáme menší množství sezamových semínek a posypete sýrem. Do předehřáté trouby  vložíme a pečeme grilem na 150 stupňů až se vytvoří kůrčička a vůně se bude linou celou kuchyní. Stačí vložit do krabičky a hurá na cestu třeba do Prahy jako já :-).

10303791_1162353823779429_8758700968117078321_n