+420 731 472 971

olomouckopecna@gmail.com

Čočkové karbanátky

Co potřebujeme :

  • 1 hrneček čočky – namočit den dopředu
  • 1 velká mrkev
  • 1/4 celeru
  • 1 menší cuketa
  • 4 stroužky česneku
  • kukuřičná krupice
  • 1 cibule
  • Tahini
  • sůl bylinková, kmín

Předem namočenou čočku uvaříme do měkka nejlépe s římským kmínem, aby nebyly prdíky :-).  Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme na hrubo, spolu s cuketou a česnekem. Cibuli nakrájíte na drobno a za rozpálené pánvi restujeme spolu s nastrouhanou zeleninou. Přidáme i sůl, kmín, popřípadě další bylinky dle chuti kuchaře :-). Do větší mísy vysypeme uvařenou čočku a tyčovým mixérem rozsekáme na kaši .Přidáme restovanou zeleninu. Přisypeme kukuřičnou krupici tak, aby s nám vytvořilo těsto. Na plech si rozprostřeme pečící papír a postupně vkládáme vytvarované bochánky. Samozřejmě lze i osmažit na pánvi, ale jsou dost mastné. Karbanátky můžete ještě posypat sezamovým semínkem pro pěkný vzhled. Pečeme v troubě na formu grilu na 200 stupňů po dobu, než se vytvoří znatelná krustička. Příloha dle chuti u mě zvítězila dýňová kaše.

12074676_1154632014551610_4800615992725654378_n