+420 731 472 971

olomouckopecna@gmail.com

2.díl: Řapíkatý celer

Dnes se spolu vydáme do tajů této byliny. Řekneme si, co všechno obsahuje. Možná si sednete na zadek, až zjistíte, jak výživný pro tělo je nápoj z řapíku.

Asi nikdo z vás by si nikdy nepomyslel, že zrovna tahle nenápadná „zelenina“ může mít sílu dostat tělo z nánosů a kalů vašich generací. A když píšu generací, myslím to doslova. Jak píše Anthony, některé druhy těžkých kovů se dědí z generace na generaci. Už jako vajíčko v bříšku vaší maminky dochází k přepisu veškerých stavebních látek a to i těch špatných. A bohužel i buňky jaterní, které jsou plné všech těchto neblahých prvků. Je to prostě filtr a tak to je. Žádná z maminek asi nikdy před tím o této metodě neslyšela, natož aby si udělal důkladnou očistnou kůru před tím než se stane samotné početí. Asi naivní co!? Ale třeba se blýská na lepší budoucnost.

Jdeme přímo na to. Budu se snažit psát jednoduše, tak aby pochopily i laici. Řapíkatý celer je opravdu nacucaný úžasnými látkami:

  • Sodíkové seskupené soli – tzv. makrosodík:chemicky je to malinko složitější. Ale co je hlavní vědět je to, že jsou schopny rozpouštět toxické ložiska těžkých kovů. Narušují povrchovou membránu virů, bakterii, tím je absolutně odzbrojují. Mají antiseptický účinek – desinfekce. Posilují imunitu. Podporují tvorbu žluči, a tím i regeneraci jater samotných. Jsou nedílnou součástí neurotransmiterů – což jsou látky které podporují vodivost nervů.

 Jednoduše řečeno, tohle je takový krtek do odpadu, který pomůže vyčistit veškeré zanešené trubky ve vašem těle. Logicky čištění začne, tak jak řapík teče. Nejdříve očista chuťových pohárků v puse, zuby, dásně a pak postupně žaludek, žlučník, játra a střeva… pak si dopřeje další části jako cévy, lymfa, kosti, svaly … A mohla bych pokračovat. U mě je to teď nervový systém. Je to tedy opravdu výživné, až se děsím kde všude řapík bojuje. Ale díky za ty dary že ?!…

  • Kofaktorové mikro stopové prvky – jedna zvýrazných účinků je například harmonizace kyseliny chlorovodíkové, která nám napomáhá v trávení v žaludku a samotné desinfekci potravy, kterou sníte. Za mě zase obrovský posun. Někdy mi trvalo opravdu dlouho strávit určité jídlo i klidně 6 hodin a to nemluvím o mase.
  • Kompletní elektrolyty– jsou to látky, které pomáhají transportu kyslíku do buněk a zároveň z nich vytahují i samotné jedy. Je to hloubková detoxikace na buněčné úrovni. A ještě jedná záslužná činnost je regenerace neurotrasmiterů – látek, které zajišťují plnou funkčnost a vodivost nervové soustavy. Nevěřili byste, kolik látek nám může měnit třeba samotnou náladu. I tahle kapitola se v Anthonyho knížce objevuje. Za mě můžu potvrdit vlastní zkušeností. Jak se vybarví vaše nálada, když sníte něco co do těla nepatří.
  • Rostlinné hormony– ovlivňují hlavně oblast endokrinní soustavy, kde patří štítná žláza, nadledvinky, vaječníky….a spousty dalších.
  • Trávící enzymy – reaktivace oslabených trávicích enzymů. Zároveň dokáže snížit množství škodlivých kyselin a hlenu.
  • Antioxidantytyto látky pomáhají odstranit toxické ložiska a snižují oxidační procesy v těle.
  • Vitamín C– jeho methylovaná forma – je to forma, která je mnohem aktivnější a nepodléhá rozkladu játry. Tudíž pro tělo je to bez práce a má to okamžitý účinek.
  •  Probiotický faktor nejen že ŘC viry ničí, ale i likviduje jejich toxická těla, rozpouští nánosy zbytků a vytváří prospěšnou potravu pro probiotické bakterie.
  •  Hydrobioaktivní voda – voda obsahující výživné látky. Hydratuje buňky lépe než jakýkoli nápoj. Tzv. ŽIVÁ VODA. Doplňuje zásoby vody v těle ,obohacuje krevní oběh a dodává mu energii.

Myslím, že je to slušná nálož v jednom řapíku.

Správná příprava:

Prostě jen jednoduše odšťavnit a do 24hod vypít. Odšťavnění je důležité hlavně pro dobré a jednoduché vstřebání. Vláknina zpomaluje a blokuje některý látkám v něm ten skvělý účinek. A tolik důležité soli mají životnost jen 24hod, pak se bohužel rozpadají a jsou Vám k ničemu.

Co je opravdu nejdůležitější: pijte šťávu samostatně!!!!!!!! Neřeďte to ničím, nesmíchávejte více věcí dohromady. To vše znehodnocuje sílu řapíku.

I když po prvním vypití budete mít smíšené pocity, nemějte strach do týdne se vyčistí chuťové pohárky a chuť začne být lahodná a někdy i slaďoulinká. Vše je jen o oblasti sklizně.

Z jednoho kusu ŘC je možné dostat od 400 až po 600ml lahodné šťávy. Pokud začínáte je možné startovat s 200ml a postupně se dostat na potřebných 480ml. Po delší době můžete přidat až jednou tolik 960ml. Mě už tohle množství vyhovuje a je to úžasná energetická injekce pro tělo takto po ránu.

Řapíku zdar a ať Vám chutná.